Durf anders te zijn.

Het voelt goed om de wereld naar je hand te zetten in plaats van andersom.

Bepaal zelf wat bij je past en omarm je eigen stijl. Dat is jouw vrijheid. Het gaat niet om het eindpunt, maar om de weg ernaartoe.

Lach. Schreeuw. Geniet. Durf anders te zijn. Net als de nieuwe KONA. Jij rijdt. Jij bepaalt.

Medio november 2017 in de showroom.


Dit is ‘m dan, de nieuwe Hyundai KONA!

Hyundai had al twee kanjers van SUV’s – de Hyundai Santa Fe en de Hyundai Tucson – in zijn portfolio en daar is nu een derde, gloednieuwe SUV bijgekomen: de Hyundai KONA. Met zijn slanke body, hoog geplaatste LED-lampen voor de dagrijverlichting en daaronder geplaatste koplampen, Cascade-grille en tweekleurige lak is de Hyundai KONA een frisse verschijning in de klasse van de compacte crossovers.


Familiegezicht van Hyundai

De Hyundai KONA is direct herkenbaar als Hyundai. Zo bepaalt de Cascade-grille ook op deze SUV het nieuwe familiegezicht van Hyundai. De LED-dagrijverlichting is boven de LED-koplampen geplaatst, waardoor het front van de Hyundai KONA zeer krachtig oogt. De zilverkleurige accenten – gebruikt rond de mistlampen, de luchtinlaten en de skidplate achter – benadrukken het stoere karakter van de KONA.


Head-up display

Een opvallende feature in de nieuwe Hyundai KONA is de head-up display. Deze zorgt ervoor dat de belangrijkste rij-informatie in het gezichtsveld van de bestuurder wordt geprojecteerd. De head-up display toont informatie over onder meer snelheid, navigatie, radio en veiligheidssystemen. Als de display niet wordt gebruikt, klapt het automatisch in. De hoek en hoogte van de head-up display zijn instelbaar.


Turbobenzinemotoren

Er is keuze uit twee krachtige en uiterst efficiënte turbobenzinemotoren. De gedownsizede turbobenzinemotor 1.0 T-GDI met 88 kW (120 pk) en een koppel van 172 Nm is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en alleen met voorwielaandrijving leverbaar. De tweede turbobenzinemotor is de nieuw ontwikkelde 1.6 T-GDI met 130 kW (177 pk) en 265 Nm trekkracht, gekoppeld aan een door Hyundai zelf ontwikkelde zeventraps 7DCT-automaat met dubbele koppeling. Met deze krachtbron én transmissie accelereert de KONA in slechts 7,9 seconden van 0 naar 100 km/u.

Nieuwe dieselmotoren

In de zomer van 2018 introduceert Hyundai nieuwe generatie 1,6-liter turbodieselmotoren in de KONA, leverbaar met een handgeschakelde zesbak óf 7DCT-automaat. De eerste versie heeft een vermogen van 85 kW (115 pk) en wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak én voorwielaandrijving. De sterkste dieselvariant heeft 100 kW (136 pk) en maar liefst 320 Nm trekkracht. Hyundai koppelt deze dieselmotor aan een 7DCT-automaat met naar keuze vóór- of vierwielaandrijving.