skip to Main Content
077-3820000 info@deinumvenlo.nl
Dit Is Wat We Nu Weten Over De Hyundai IONIQ

Dit is wat we nu weten over de Hyundai IONIQ

Weer is er meer bekend over de Hyundai IONIQ. Zo heeft de volledig elektrische versie Hyundai IONIQ Electric een actieradius van ruim 250 km. En zijn topsnelheid bedraagt 165 km/u. Dit is wat we nu allemaal weten over de auto.

De Hyundai IONIQ-modellenfamilie maakt rijden in een auto met een zeer lage of zelfs géén CO2-emissie voor iedereen toegankelijk. Ook uniek: bij de productie van de IONIQ zijn diverse recyclebare materialen gebruikt. Zo is het dak gemaakt van bestanddelen uit suikerriet en diverse andere componenten in het interieur zijn vervaardigd van recyclebaar plastic.

IONIQ Electric

De volledig elektrische versie Hyundai IONIQ Electric beschikt over een 28 kWh lithium-ion-polymeer batterij waarmee het model dus naar schatting 250 km kan rijden. De 88 kW (120 pk) sterke elektromotor levert vanaf stilstand direct de maximale trekkracht van 295 Nm. Dankzij een eentraps transmissie accelereert de Hyundai IONIQ Electric naar een topsnelheid van 165 km/u.

IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in

De Hyundai IONIQ Hybrid en Hyundai IONIQ Plug-in beschikken beide over de nieuwe 1,6-liter Kappa GDi-benzinemotor. Deze krachtbron is specifiek ontworpen voor de hybride-aandrijflijn en goed voor een maximumvermogen van 77,2 kW (105 pk).

Pittige respons bij het accelereren

In de Hyundai IONIQ Hybrid bedraagt het systeemvermogen van de benzine- elektromotor 103.6 kW (141 pk) en 265 Nm trekkracht. De elektromotor is goed voor 31,9 kW (43,5 pk), waarbij het maximale koppel van 170 Nm direct vanuit stilstand beschikbaar is voor een opvallend pittige respons bij het accelereren.

Sneller dan menig dieselauto

De elektromotor haalt zijn kracht uit een 1,56 kWh lithium-ion-polymeer batterij die onder de achterbank ligt. De acceleratie van de Hyundai IONIQ Hybrid is nog krachtiger dan die van menige dieselauto. De topsnelheid bedraagt 185 km/u en de gecombineerde CO2-emissie komt uit op slechts 79 g/km.

50 km elektrisch rijden

De Hyundai IONIQ Plug-in kan dankzij een 8,9 kWh lithium-ion-polymeer batterij ongeveer 50 km elektrisch rijden. De elektromotor levert 45 kW (61 pk). De output van de elektromotor en 1,6-liter Kappa GDi-benzinemotor bedraagt 103,6 kW (141 pk). Hyundai doelt op een CO2-emissie van slechts 32 g/km.

Back To Top