skip to Main Content
077-3820000 info@deinumvenlo.nl
Elektrisch Offensief Met De Hyundai IONIQ

Elektrisch offensief met de Hyundai IONIQ

Na de waterstofauto Hyundai ix35 Fuel Cell presenteert Hyundai opnieuw een nieuw, groen model: de Hyundai IONIQ. Het is de eerste auto die leverbaar is met keuze uit drie verschillende elektrische aandrijflijnen: elektrisch, plug-inhybride en hybride.

Weet u nog? Vorig jaar lanceerde Hyundai Project 2020.22.2. Daarmee verplicht Hyundai zich in 2020 maar liefst 22 zuinige tot zeer zuinige auto’s te hebben: twaalf hybrides, zes plug-inhybrides, twee elektrisch aangedreven auto’s en twee waterstofauto’s. En dat allemaal omdat Hyundai in 2020 een van de toonaangevendste groene autofabrikanten ter wereld zijn.Drie elektrische aandrijflijnen
De Hyundai IONIQ is een van die zuinige tot zeer zuinige auto’s. Hij wordt leverbaar met keuze uit drie verschillende elektrische aandrijflijnen: elektrisch, plug-inhybride en hybride:

  • De volledig elektrische versie (EV) wordt aangedreven door een ultra-efficiënte lithium-ion-batterij
  • De plug-inhybride-uitvoering (PHV) combineert een zuinige brandstofmotor met de energie van een oplaadbare batterij
  • De hybrideversie (HEV) maakt gebruik van een zuinige brandstofmotor en een batterij die opgeladen wordt tijdens het rijden. Deze batterij levert op zijn beurt weer vermogen terug aan de brandstofmotor

Te zien op Autosalon van Genève
Na de wereldpremière van de Hyundai IONIQ in Korea in januari 2016 is de auto in maart te zien op de Autosalon van Genève. De Hyundai IONIQ wordt na de zomer bij de Nederlandse Hyundai-dealers verwacht.

Back To Top