skip to Main Content
077-3820000 info@deinumvenlo.nl
Dit Is ‘m Dan, De Nieuwe Hyundai Kona!

Hyundai had al twee kanjers van SUV’s – de Hyundai Santa Fe en de Hyundai Tucson – in zijn portfolio en daar is nu een derde, gloednieuwe SUV bijgekomen: de Hyundai KONA. Met zijn slanke body, hooggeplaatste led-lampen voor de dagrijverlichting en daaronder geplaatste koplampen, Cascade-grille en tweekleurig dak is de Hyundai KONA een frisse verschijning in de klasse van de compacte crossovers.

Familiegezicht van Hyundai

De Hyundai KONA is direct herkenbaar als Hyundai. Zo bepaalt de Cascade-grille ook op deze SUV het nieuwe familiegezicht van Hyundai. De LED-dagrijverlichting is boven de LED-koplampen geplaatst, waardoor het front van de Hyundai KONA zeer krachtig oogt. Matzilveren accenten – gebruikt rond de mistlampen, lagere luchtinlaten en skidplate achter – benadrukken het stoere karakter van de KONA.

Tien exterieurkleuren

Het tweekleurige dak en de keuze uit tien onderscheidende exterieurkleuren maken de KONA nog unieker. Het dak is leverbaar in de kleuren Phantom Black of Dark Knight (donkergrijs) en voor het exterieur zijn de kleuren Phantom Black, Chalk White, Lake Silver, Dark Knight, Pulse Red, Tangerine Comet, Acid Yellow, Blue Lagoon, Ceramic Blue en Velvet Dune (lichtgrijs) leverbaar. In totaal ontstaan er zo twintig verschillende kleurencombinaties.

Iedereen zijn eigen stijl

Het fraaie design van het exterieur zie je ook terug het interieur. Dankzij diverse kleurenthema’s kan iedereen zijn eigen stijl kiezen. Er is keuze uit Orange, Lime en Red. Deze kleuren komen terug rond de luchtroosters, schakelpook, de sierring rond de startknop en de stiksels op de stoelen en het stuurwiel. In het geval van Lime en Red zijn ook gekleurde gordels leverbaar.

 

Head-up display

Een opvallende feature in de nieuwe Hyundai KONA is de head-up display. Deze zorgt ervoor dat de belangrijkste rij-informatie in het gezichtsveld van de bestuurder wordt geprojecteerd. De head-up display toont informatie over o.a. de snelheid, navigatie, radio en veiligheidssystemen. Als de display niet wordt gebruikt, klapt het automatisch in. De hoek en hoogte van de head-up display zijn instelbaar.

Turbobenzinemotoren

Er is keuze uit twee krachtige en uiterst efficiënte turbobenzinemotoren. De gedownsizede turbobenzinemotor 1.0 T-GDI met 88 kW (120 pk) en een koppel van 172 Nm is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en alleen met voorwielaandrijving leverbaar. De tweede turbobenzinemotor is de nieuw ontwikkelde 1.6 T-GDI met 130 kW (177 pk) en 265 Nm trekkracht, gekoppeld aan een door Hyundai zelf ontwikkelde zeventraps 7DCT-automaat met dubbele koppeling. Met deze krachtbron én transmissie accelereert de KONA in slechts 7,9 seconden van 0 naar 100 km/u.

Nieuwe dieselmotoren

In de zomer van 2018 introduceert Hyundai nieuwe generatie 1,6-liter turbodieselmotoren in de KONA, leverbaar met een handgeschakelde zesbak óf 7DCT-automaat. De eerste versie heeft een vermogen van 85 kW (115 pk) en wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak én voorwielaandrijving. De sterkste dieselvariant heeft 100 kW (136 pk) en maar liefst 320 Nm trekkracht. Hyundai koppelt deze dieselmotor aan een 7DCT-automaat met naar keuze vóór- of vierwielaandrijving..

 

 

Back To Top